Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / autorijden op Malta

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Malta autorijden

Autorijden op Malta

Zelf autorijden op Malta is geen probleem. Je zult er wel even aan moeten wennen dat de bestuurder rechts zit en men links rijdt op Malta. Dat is een erfenis uit het tijdperk van de Britse heerschappij op Malta. Als je eenmaal de eerste kilometers gereden hebt dan merk je dat het heel erg meevalt om 'andersom' te rijden. Na een paar dagen is het bijna net zo gewoon als dat je thuis aan de rechterkant rijdt. Waar je rekening mee moet houden is dat op de vele rotondes, die niet altijd als dusdanig herkenbaar zijn, het verkeer op de rotonde altijd voorrang heeft. Op deze verkeerspleinen rijdt je linksom in plaats van rechtsom zoals bij ons.

Wegen

De wegen op Malta zijn niet altijd van dezelfde kwaliteit als in Nederland. Strakke stukken asfalt worden afgewisseld met straten die zo hobbelig zijn dat je bijna een terreinwagen nodig hebt om er overheen te rijden. In dergelijke straten is het een kwestie van je snelheid aanpassen. Soms zit er ineens een verraderlijke kuil in het wegdek. Een ander puntje waar je rekening mee moet houden is dat de wegen soms variabel van breedte zijn. Plotselinge vernauwingen waardoor er ineens geen twee auto’s naast elkaar passen komen met regelmaat voor. Sommige straatjes in dorpen kunnen ook erg smal zijn. Als je niet oppast rij je je spiegel eraf of raak je de stoeprand met je velgen.

 

Navigeren

De wegwijzers zijn niet altijd even duidelijk of aanwezig. Vanwege de hektiek die op sommige plekken aanwezig is in het verkeer kun je ook gemakkelijk een afslag missen. Het gebruik van een navigatiesysteem (of navigatiesoftware op je smartphone met Malta-kaarten) is aan te raden. Het scheelt je een hoop tijd en ergernissen als je via de aanwijzingen van je navigatiesysteem over het eiland kunt rijden.

Auto huren

Autoverhuurbedrijven zitten verspreid over de eilanden Malta en Gozo. De meeste kantoren vind je in en rondom toeristenplaatsen en grote steden zoals Sliema, St. Julians en Victoria (Rabat). Als je voor de gehele vakantie een auto wilt huren kun je dat het beste doen vanaf de luchthaven. Daar zitten meerdere autoverhuurders. Vergelijk de autoverhuurprijzen onderling goed, want de verschillen kunnen groot zijn. Deze prijsverschillen komen niet alleen tussen de aanbieders onderling voor, maar ook de verschillende tussenpersonen (verhuursites) kunnen verschillende tarieven afgeven. Als je vlak voor vertrek reserveert of pas ter plaatse nadat je geland bent dan betaal je vaak (veel) meer dan wanneer je minimaal enkele weken vooraf boekt. Seizoenen en beschikbaarheid hebben ook hun invloed op de prijzen. Let goed op of er geen toeslag betaald moet worden voor het ophalen of terugbrengen ‘s avonds of in het weekeinde.

 

Malta...  land vol historie