Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / plaatsen / Ghajn Tuffieha & Golden Bay

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Malta: Ghajn Tuffieha & Golden Bay

Fraaie stranden

Twee van de mooiste stranden van Malta tref je aan in het noordwesten van het eiland. Op ongeveer vijf kilometer rijden van Mellieha en St. Paul's Bay liggen twee baaien met fijne zandstranden. Ten zuiden van Ta'Ghain Tuffieha Tower ligt Ghajn Tuffieha Bay, ten noorden van de toren ligt Golden Bay.

Ghajn Tuffieha Bay

Het rustigste van de twee stranden is Ghajn Tuffieha Bay. Je bereikt deze beschutte baai met kristalhelder water via een flinke afdaling via een stenen trap. Onderaan de trap zit een klein restaurant direct aan het water. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over het strand en de zee. Tijdens winderige dagen lig je hier goed beschut tegen de wind. Hierdoor bestaat wel de kans dat je je laat verrassen door de sterke stroming in zee die op dat soort dagen vrijwel gegarandeerd aanwezig is. Bovenaan de toegang is een bescheiden parkeerplaats. Tevens zijn er parkeerplaatsen langs de weg naar Ghajn Tuffieha Bay. In de zomermaanden kan het hier druk zijn. Wil je geen parkeerproblemen dan kun je deze plek ook gewoon met de bus bereiken.

 

Golden Bay

Een groter en daardoor ook drukker strand is Golden Bay. Dit strand is zoals de naam al zegt voorzien van goudkleurig zand. Ook hier geldt dat de stroming erg verraderlijk kan zijn. Rondom Golden Bay zitten een restaurant en een snackbar. In het zomerseizoen worden op Golden Bay allerlei mogelijkheden tot watersport aangeboden zoals windsurfen, waterfietsen en paragliding. Voor bezoekers die niet in het zand willen liggen worden er ligbedden verhuurd, eventueel met parasol. Parkeren kan direct bij de ingang van het strand. Indien deze parkeerplaats vol is, is er een alternatieve parkeermogelijkheid bovenaan, vlak bij het Radisson hotel.

Radisson Blu Golden Sands

Bovenaan Golden Bay ligt het vijfsterrenhotel Radisson Blu Golden Sands. Een keurig luxe hotel dat in vrijwel alles voorziet wat de gasten nodig hebben. Vanaf de terrassen van het hotel heb je een prachtig uitzicht over de baai en het strand. Nadeel van de fantastische ligging is dat de bewoonde wereld minimaal enkele kilometers verderop ligt. Een huurauto is daarom handig als je hier een vakantie boekt. Voor wie niet zelf wil rijden zijn er taxidiensten tegen vaste tarieven beschikbaar.

 

Malta...  land vol historie