Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / vakantie / last minute aanbiedingen

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Vakantie in Malta: last minute aanbiedingen

Lastminutes naar Malta

Malta is een bestemming die door de Nederlandse touroperators minder groot ingekocht wordt dan populaire Griekse of Spaanse eilanden. De vraag is in de regel wat kleiner, daardoor is ook het aanbod iets beperkter. Omdat de vraag naar Malta-vakanties minder voorspelbaar en minder constant is dan vakanties naar sommige andere bestemmingen, is er ook een grillig patroon in het aanbod van goedkope lastminute reizen. Het beste is daarom om websites van reisaanbieders nauwlettend in de gaten te houden en je indien mogelijk te abonneren op nieuwsbrieven.

 

Schoolvakanties

Tijdens de Nederlandse schoolvakanties is het ook op Malta hoogseizoen. De kans op echt goedkope vakanties naar Malta is dan relatief klein. Tijdens de meivakantie en de herfstvakantie heb je meer kans op slagen als je zoekt naar een leuke last minute aanbieding naar Malta. Deze periodes zijn internationaal gezien niet zo populair. Het enige nadeel kan zijn als de meivakantie gelijk valt met Pinksteren of Hemelvaart. Voor de beste prijzen tijdens de meivakantie en de herfstvakantie moet je zeker ook eens een kijkje over de grens nemen. Via Duitse en Belgische websites kun je tijdens onze schoolvakanties vaak hele leuke aanbiedingen vinden.

Aanbevolen reisgidsen

De prijzen die reisorganisaties hanteren zijn gebaseerd op de contracten die ze met luchtvaartmaatschappijen en hoteleigenaren afspreken. De kortingen die op het laatste moment gegeven kunnen worden zijn daarom vaak vrij beperkt. Zie je op een Nederlandse website een last minute aanbieding naar Malta staan, dan is de verwerkte korting vaak beperkt tot maximaal enkele tientjes per persoon. Het kan goedkoper zijn om zelf een los vliegticket te boeken en via een hotelboekingssite een hotelkamer te reserveren. Op vliegtickets worden soms zeer hoge kortingen gegeven, waardoor de voordeel op kan lopen tot meer dan vijftig procent. Hotelkamers kunnen vlak voor vertrek soms ook met fikse korting gereserveerd worden. De samengestelde reis kan hierdoor uiteindelijk een stuk goedkoper zijn dan de pakketreizen die door de reisorganisaties met last minute korting verkocht worden.

Malta...  land vol historie