Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / plaatsen / Marsaskala

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Malta: Marsaskala

Het dorp Marsaskala

Het dorp Marsaskala ligt in het oosten van Malta aan de Marsaskala Bay waar het dorp naar vernoemd is. Marsaskala is een toeristenplaats waarbij de baai en de daaraan gelegen promenade het centrale punt van het dorp vormen. Opvallend aan Marsaskala is dat de lokale kerk niet aan een in het straatbeeld geļntegreerd plein ligt, maar iets verhoogd met daarvoor een terras. Van hier af heb je het beste zicht over Marsaskala. Fotografen moeten zich hier tegen zonsondergang opstellen voor het blauwe uurtje om de vele vissersbootjes vast te leggen met daarachter een lucht in diverse kleurschakeringen. Marsaskala is door de jaren heen flink uitgedijd tot aan St. Thomas Bay. Hoewel de bouwstijl hier vooral gekenmerkt wordt door iets hogere panden (drie tot vijf verdiepingen hoog) is echte hoogbouw zoals je die in Sliema en St. Julians ziet vooralsnog achterwege gebleven.

 

Toerisme

Marsaskala is niet rustig te noemen, maar zeker ook niet echt druk. Horecagelegenheden en winkels liggen liggen redelijk verspreid over het dorp. Het aantal winkels is hier eigenlijk zo beperkt dat echte shopaholics hier afkickverschijnselen krijgen. De enige concentratie van horeca vind je aan het einde van Marsaskala Bay. Het aantal terrasjes is hier redelijk. Voor wie gezellig uit wil gaan eten is het aanbod hier beperkt. De horeca richt zich vooral op drank en een simpele hap. Wie uitgebreid romantisch wil tafelen die moet zijn pijlen eigenlijk niet zozeer op Marsaskala richten. Als je op de terrassen zit hoor je overigens vooral Britten om je heen. Het publiek in Marsaskala bestaat dan ook vooral uit Engelse toeristen aangevuld met locals die hier vaak een tweede woning hebben.

Verval

Als je door Marsaskala loopt dan zul je zien dat er redelijk wat verval is. Achterstallig onderhoud en het ontbreken van een duidelijke visie wat betreft ruimtelijke ordening zorgen ervoor dat de plaats minder aantrekkelijk is dan het zou kunnen zijn. Gevels van woningen die niet meer in goede conditie zijn, een leegstaande fontein vol afval, bankjes die een flinke schilderbeurt nodig hebben, volle afvalbakken op plekken waar ze het straatbeeld ontsieren en kinderspeeltoestellen die in Nederland allang vervangen hadden zijn. Dit is zomaar een grip uit de kleine dingetjes die duidelijk voor verbetering vatbaar zijn. Wie niet in Marsaskala verblijft mist volgens ons weinig. Het is dan ook niet de moeite waard om een dagtrip naar Marsaskala in te plannen tijdens je vakantie op Malta.

 

Malta...  land vol historie