Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / plaatsen / Mellieha Bay

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Malta: Mellieha Bay

Toeristenoord Mellieha Bay

Badplaats Mellieha Bay ligt in het noorden van het eiland Malta. Het behoort tot de gelukkige plaatsen die wel voorzien is van een zandstrand. Mellieha Bay ligt bij het dorp Mellieha. Reisgidsen bevelen Mellieha Bay aan als een kindvriendelijke vakantiebestemming, dus ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Wie Mellieha Bay kent zal waarschijnlijk net als ons hard moeten lachen als juist deze plaats aangeprezen wordt als bestemming om je vakantie door te brengen. Behalve het betrekkelijk kleine strand heeft Mellieha Bay weinig aan toeristen te bieden, tenzij je het als uitvalsbasis gebruikt om Malta, Comino en Gozo te ontdekken. Mocht je echt een week of langer in deze plaats verblijven en er niets om geven om een hele dag op het strand te liggen dan zouden wij doodongelukkig worden hier.

 

Riu Seabank Hotel

Een positieve uitzondering kan het viersterrenhotel Riu Seabank zijn. Het terracotta gekleurde hotel zal ongetwijfeld voldoen aan de bekende Riu-kwaliteit. Wie bekend is met de keten die weet dan wel ongeveer wat er te verwachten is. Waarschijnlijk kun je het hier wel een week uithouden.

Popeye Village

Op ongeveer anderhalve kilometer van Mellieha Bay ligt het dorp Popeye Village. Dit dorp is speciaal gebouwd om als filmset te dienen voor de film "Popeye" uit het jaar 1980. Tegenwoordig is het een attractieparkje dat bijna net zo hopeloos is als Mellieha Bay zelf. Lees alles over Popeye Village.

Het dorp Mellieha

Als je de stevige klim naar boven maakt dan kom je na ongeveer twee kilometer wandelen uit in het centrum van het dorp Mellieha. Dit dorp toont een stuk authentieker dan Mellieha Bay. Het centrum is dan ook zeker fraaier, echter het stevige stuk omhoog zal zeker mensen met kinderwagens of buggy's ervan weerhouden om dat te vaak te doen. De toegevoegde waarde van Mellieha is daarom erg beperkt, tenzij je een auto ter beschikking hebt of de taxi neemt.

 

Malta...  land vol historie