Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / plaatsen / Mosta

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Malta: Mosta

Het stadje Mosta

Het stadje Mosta is duidelijk drukker dan veel omliggende plaatsen. Dat merk je zodra je het centrum nadert aan het verkeer. Op de drukke dagen zul je ook wat meer moeite moeten doen om een parkeerplekje te vinden. In de hoofdstraten van het centrum mag je in de regel beperkte tijd parkeren op doordeweeks dagen. Het beste kun je een plekje zoeken in de omliggende straten. Toeristen die naar Mosta komen doen dat slechts voor één ding: een bezoek aan de St. Marija Assunta-kerk. Hoewel het stadje goed voorzien is van winkels is het geen echte winkelstad. Om te shoppen moet je toch echt in Valletta of Sliema zijn.

 

St. Marija Assunta

Als je vanaf St. Paul's Bay op Mosta aangereden komt dan zie je van afstand de grote ronde koepel van de St. Marije Assunta-kerk al liggen. Deze enorme koepel is wat deze centraal in Mosta gelegen kerk zo bijzonder maakt. De zestig meter hoge koepel met een doorsnede van bijna veertig meter zou de op drie na grootste koepel ter wereld zijn. De enorme koepel die gebaseerd is op het Pantheon in Rome beslaat het grootste deel van de oppervlakte van de kerk. Als je de kerk vanaf de voorkant wilt fotografen dab kun je dat het beste tussen ongeveer 10 en 12 uur 's morgens doen. Op dat moment staat de voorkant van de kerk vrijwel helemaal in het zonlicht. Storend element is helaas de busparkeerplaats voor de kerk, die rond dat tijdstip bijna altijd bezet is met bussen en minibusjes. Een overzichtsfoto zonder storende bussen is daarom erg lastig om te maken op het moment dat het licht op haar best is.

Bezoeken

Toegang tot de kerk is gratis. Wel zijn de openingsuren beperkt tot 's morgens van 9 tot 12 uur en 's middags van 16 tot 17 uur. Als je de kerk binnentreedt dan valt het op dat de beschilderingen van de koepel rustiger ogen dan wat je zou verwachten als je al meer grote kerken op Malta bezocht hebt. De kleuren wit en blauw met goudaccenten zorgen voor een rustige uitstraling aan de binnenkant van de immense koepel.

 

Malta...  land vol historie