Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / vakantie / overnachten

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Vakantie in Malta: overnachten

Overnachten op Malta

Het toerisme op het eiland Malta wordt gedomineerd door een tweetal grotere concentraties van toeristische plaatsen. Allereerst heb je ten westen van hoofdstad Valletta de twee-eenheid Sliema en St. Julians. Dit zijn veruit de drukste en populairste badplaatsen van heel Malta. De twee plaatsen gaan dan ook bijna naadloos in elkaar over. Een andere grote concentratie van vakantie-accomodaties tref je aan in het noorden van het eiland Malta. Aan St. Paul's Bay vormen de dorpen St. Paul's Bay, Bugibba en Qawra bijna één grote badplaats. Het daarboven gelegen Mellieha Bay is meer bescheiden wat betreft de hoeveelheid hotelbedden.

 

Hotels

Wat betreft de hotels zijn er op Malta grote verschillen in kwaliteit. Het verschil in het aantal sterren is soms kleiner dan het werkelijke verschil in wat je als gast aangeboden krijgt door de hotels. Veel drie- en viersterrenhotels zijn verouderd en bieden niet de service die je zou verwachten van een middenklasse- of eersteklas hotel. Voor het bepalen of een hotel wel of niet de moeite waard is, is het aan te raden om beoordelingssites zoals Zoover of Tripadvisor te bezoeken. Helemaal waterdicht is het niet, maar als je in de helft van de recensies leest dat het er stinkt of er veel overlast is door uitgaanspubliek dan is het redelijk aannemelijk dat het ook daadwerkelijk zo is. De vijfsterrenhotels op Malta zijn over het algemeen prima in orde.

luxe hotel in St. Julians

Appartementen

Wat betreft appartementen verschilt het aanbod enorm in Malta. Op sommige plekken tref je verouderde en slecht onderhouden appartementencomplexen aan die tegen een prikkie via touroperators aangeboden worden. Dit zijn de goedkope appartementen die vooral veel aan jongeren gesleten worden die vooral naar Malta komen om te feesten. Ook bij d ebeter appartementen zie je soms een groot verschil in ligging, grootte en inrichting. Als de nadruk bij de documentatie vooral ligt op het zwembad of de restaurants en er weinig te vinden is over het appartement zelf, dan moet je je mogelijk al wat zorgen gaan maken. Ook hier geldt dat vooraf de ervaringen van anderen lezen kan voorkomen dat je in een armzalig appartementje terecht komt terwijl je de hoofdprijs ervoor betaald hebt. Wat tegenwoordig steeds meer in opkomst is, is het huren van een privé-appartement. Dankzij het internet kun je uitstekend zoeken naar dergelijke vakantieplekjes en kun je vaak direct met de eigenaar zaken doen.

Overnachten op Gozo

Het aanbod van accommodaties op Gozo is wat anders samengesteld dan op het eiland Malta. Dat heeft deels te maken met het karakter van het eiland, deels met het soort publiek dat interesse toont in Gozo. Over het algemeen zijn de hotels en appartementen wat kleinschaliger op Gozo. Tevens zie je op Gozo redelijk wat pensions waar je terecht kunt om te overnachten. Helemaal top is het verblijf in een traditioneel Maltees huis dat van kalksteen gemaakt is. Deze privéwoningen vind je zowel op Gozo als op Malta zelf.

 

Malta...  land vol historie