Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / plaatsen / Popeye Village

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Malta: Popeye Village

Filmset Popeye Village

In het noordwesten van Malta ligt Popeye Village. Dit dorpje is oorspronkelijk als filmset gebouwd voor de film Popeye die in 1980 hier opgenomen is. Robin Williams speelde toen de hoofdrol van Popeye. Shelly Duval was in de film Olive Oyl, in het Nederlands beter bekend als Olijfje. Tegenwoordig is het als tekenfilmdorp gebouwde Sweet Haven Village een toeristische attractie waar vooral jonge kinderen zich prima kunnen vermaken. Tegen betaling kun je hier naar binnen om een kijkje te nemen in het dorpje. Het eerste wat je aan de linkerkant tegenkomt is het restaurant. Een goede tip: zorg dat je met een volle buik Popeye Village betreedt. De tafels plakken van smerigheid aan je lijf vast, de vliegen belagen je consumpties en de prijzen voor het eten zijn zoals wel vaker in attractieparken buitensporig hoog voor wat er geboden wordt.

 

Vergane glorie

Na de eerste kennismaking lopen we het dorp in. Leuk om te zien waar de film Popeye opgenomen is, maar verder stelt het echt weinig voor. De eerste huisjes die je ziet zitten nog strak in de verf. Als je echter doorloopt dan zie je hoe het verval hier toegeslagen heeft. In de huisjes kun je zilver kopen, kinderen kunnen hun armen laten schminken en tegen betaling kun je op de foto met kostuums uit de film. Te zielig voor woorden is de speelgoedfabriek, wat meer lijkt op een mislukte Eftelingattractie dan dat het ook maar iets te maken heeft met Popeye of Malta. Leuk detail is dat de deuren waar je doorheen moet net zo smerig zijn om vast te pakken als dat de tafel in het restaurant is. Die lijn hebben ze in ieder geval goed doorgetrokken.

Boottocht

Het hoogtepunt van het bezoek aan Popeye Village is de boottocht. De bestuurder van de boot laat je in een kleine tien minuten een stukje van de ruwe kust zien, waarna hij terugkeert naar de aanlegsteiger. In de tussentijd geen uitleg, geen toelichting...hij wisselt helemaal geen woord met de passagiers. Waarom is dit dan het hoogtepunt van dit attractiepark? De spetters van zeewater zijn schoner dan het dorpje zelf en boottochtjes zijn bij aangenaam zonnig weer bijna altijd leuk.

Bezoekinfo

Popeye Village ligt op anderhalve kilometer van Mellieha Bay. Vanuit Sliema en St. Julians is het een klein half uurtjes rijden naar Popeye Village. Het dorp is iedere dag geopend vanaf 9 uur 's morgens. Van oktober tot en met maart sluit het om 17 uur, in het zomerseizoen om 19 uur. Prijsindicatie: 10 euro per volwassene en 8 euro per kind. Naar onze mening veel te veel voor wat je krijgt.

Tip

Er komt een weg uit aan de zuidkant van het baaitje waar Popeye Village ligt. Deze weg wordt gebruikt door duikers om in de omgeving te gaan duiken. Als je deze weg weet te vinden en doorrijdt tot het einde dan heb je een mooie blik op Popeye Village. Dit is helemaal gratis en dan heb je eigenlijk al voldoende gezien van deze plek.

 

Malta...  land vol historie