Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / praktische informatie

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Malta praktische informatie

Malta info

Voor een bezoek aan Malta is het altijd handig als je wat basisfeiten en reisinformatie voor handen hebt. Op deze pagina bieden we praktische informatie en tips die van pas kan komen als je naar Malta reist.

 

baby-artikelen Baby-artikelen zoals luiers, babyvoeding, billendoekjes zijn op Malta te koop in supermarkten en bij apotheken.
drinkwater Het leidingwater in Malta is geschikt voor menselijke consumptie. De smaak wordt niet door iedereen als aangenaam ervaren. Flessen mineraalwater zijn in dat geval een uitstekend alternatief.
elektriciteit Malta kent een 240 volt netwerk, waarbij in de meeste gevallen de Engelse drie-pins-stekkers gebruikt worden. Een adapter (wereldstekker) is daarom vaak nodig om Nederlandse apparaten te kunnen gebruiken.
fooien Indien er geen bedieningsgeld inbegrepen is, is een fooi van ongeveer tien procent gebruikelijk.
gehandicapten Op enkele toeristische bezienswaardigheden na is Malta redelijk slecht toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De meeste voetpaden zijn smal en hoogteverschillen zorgen voor soms redelijk steile stukken weg.
geld Op Malta betaal je met de euro (€). Op Malta zijn voldoende geldautomaten waar je met de meeste Nederlandse bankpassen geld kunt pinnen.
hoogseizoen Het hoogseizoen op Malta duurt van juni tot en met september. De maanden mei en oktober zijn overgangsmaanden naar het laagseizoen.
internet Het aantal internetcafés begint langzaamaan weer af te nemen. Dat komt omdat de internetverbindingen in hotels en appartementen sneller en goedkoper worden. Ook mobiel internet concurreert tegenwoordig met de zogenaamde cybercafés.
mobiel telefoneren Bellen in het buitenland met je mobiele telefoon kán een redelijk kostbare zaak zijn. Raadpleeg daarom voor vertrek eerst goed de roamingtarieven bij je provider. Als je veel gebeld wordt moet je overwegen een lokale prepaidkaart te kopen. Gebeld worden kost dan in de regel niets.
naturisme Naakt of topless zonnen is op Malta niet toegestaan.
openbaar vervoer Het openbaar vervoer bestaat uit bussen, taxi's en veerboten. Meer informatie is terug te vinden op de pagina vervoer.
openingstijden De openingstijden van winkels op Malta zijn verschillend per plaats, branche en seizoen. Normale openingstijden van winkels liggen zo rond 09:00 tot 13:00 uur en van 16:00 uur tot 19:00 uur. In toeristische plaatsen zijn winkels, zeker in het zomerseizoen, vaak aanzienlijk langer open. Ook geldt er dan zelden een middagsluiting.
parkeren Parkeren is (nog) vrijwel overal gratis. Wel zijn er vaak beperkingen ten aanzien van wie er mag parkeren of hoe lang. Sommige straten zijn voorbehouden aan bewoners. Foutparkeerders worden regelmatig bestraft met soms pittige parkeerboetes.
prijsniveau Voor de meeste dingen waar je tijdens een reis naar Malta mee te maken krijgt geldt dat de prijzen in Malta over het algemeen iets gunstiger liggen dan in Nederland en België.
reisdocumenten Om Malta te bezoeken heb je als Nederlander een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Kinderen moeten hun eigen reisdocument hebben.
roken Op Malta geldt een algeheel rookverbod in alle openbare gebouwen (inclusief restaurants, bars, clubs en openbare ruimtes in hotels).
taal De twee officiële talen op Malta zijn Maltees en Engels.
tijdzone Malta ligt in dezelfde tijdzone als Nederland (UTC +1) en kent ook een zomertijd die gelijk valt met die van ons. Er is daarom nooit een tijdsverschil tussen Malta en Nederland.
vluchttijd Met het vliegtuig tussen Amsterdam en Malta vliegen duurt bijna drie uur.
zon De zonkracht op Malta is een stuk sterker dan in Nederland. In de maanden mei, juni, juli en augustus kan de UV-index tot 9 stijgen. Echter ook de maanden april, september en oktober kan de zon nog gevaarlijk sterk zijn. Smeren met een minimale beschermingsfactor 15-20 is het advies.

 

Malta...  land vol historie