Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / veiligheid

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Malta veiligheid

Veiligheid en risico's op Malta

Malta behoort wat betreft criminaliteit tot de veiligste landen aan de Middellandse Zee. De misdaadstatistieken zijn redelijk positief. De meest voorkomende vormen van criminaliteit bestaat uit kleine criminaliteit zoals diefstal, zakkenrollerij en geweld. De meeste geweldsdelicten komen voor in de wijk Paceville in St. Julians. Vaak is overmatig alcoholgebruik tijdens de nachtelijke uren de belangrijkste oorzaak voor geweld in deze wijk in St. Julians. Verder zou er in een klein deel van Valletta en een dorp waar toeristen zelden komen drugsgerelateerde criminaliteit voorkomen. Als gewone toerist zul je hier weinig tot niets van merken.

Diefstal

In principe geldt in ieder mediterraan land dat waar toeristen komen, ook dieven aanwezig zullen zijn die het voorzien hebben op geld en waardevolle spullen van de bezoekers. De gebruikelijke waakzaamheid die je op vakantie toe dient te passen geldt dan ook voor Malta. Laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Let op met het onbeheerd achterlaten van geld, mobieltjes en fotocamera's op het strand of bij het zwembad. Berg waardevolle spullen in je hotelkamer op in een kluis. Loop niet in donkere steegjes te koop met dure camera's of horloges. Dit soort basisregels gelden eigenlijk altijd op vakantie.

 

Zee

Een risico dat op Malta weleens onderschat wordt is de stroming van de zee. Vooral de combinatie van stroming met rotsachtige kust kan zeer gevaarlijk zijn. Let daarom goed op waar je gaat zwemmen. Een rode vlag betekent echt dat het gevaarlijk is en staat er niet voor de sier. Een ander risico wordt gevormd door de mogelijke aanwezigheid van kwallen. De meeste kwallen die rond Malta voorkomen zijn onschuldig. Er komen echter ook weleens gevaarlijkere soorten voor zoals het Portugees oorlogsschip. Houd de waarschuwingen omtrent kwallen goed in de gaten.

Zon

De zon kan op vakantie zeer aangenaam zijn, maar vormt zoals tegenwoordig algemeen bekend ook een risico voor de gezondheid. Houd er rekening mee dat de zon op Malta feller is dan in Nederland. Dat betekent in het hoogseizoen smeren met een hoge factor zonnebrandcreme. Echter ook in de overgangsmaanden april, mei, september en oktober kan de zon op Malta gemeen fel zijn. Je zou niet de eerste zijn die eind oktober tijdens een boottochtje flink verbrand omdat er niet gesmeerd is.

 

Malta...  land vol historie