Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / vervoer

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Malta vervoer

Vervoer op Malta

Malta en Gozo zijn geen grote eilanden, als je echter veel wilt zien dan zal wandelen in de meeste gevallen niet volstaan. We zetten alle mogelijkheden van vervoer op Malta op een rijtje.

Bussen

Het busnetwerk op zowel Malta als Gozo is uitgebreid en redelijk efficiŽnt. Omdat het verder ook nog goedkoop is en je je geen zorgen hoeft te maken over het parkeren is deze manier van openbaar vervoer ideaal om Malta (of Gozo) te verkennen. Naar vrijwel alle belangrijke toeristische attracties en bezienswaardigheden rijdt er wel een bus. Het enige probleem kan zijn dat je niet helemaal goed op de hoogte bent van de busroutes, haltes en tijden. ConciŽrges van hotels kunnen hier vaak zeer behulpzaam in zijn. Als je er ergens onderweg niet meer uitkomt dat heb je het geluk dat praktisch iedere Maltees ook Engels spreekt. Je kunt het dus altijd vragen als je niet weet welke bus je moet nemen.

 

Fietsen

Op het eiland Malta zijn twee fietsverhuurders aanwezig. Of het aan te raden is om te gaan fietsen op Malta? Wij denken van niet. Dat heeft meerdere redenen. Allereerst is het verkeer op Malta niet zo gewend aan fietsers op de rijbaan. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Andere factoren die ertoe bijdragen dat fietsen op Malta niet meevalt zijn de slechte wegen en het feit dat men in Malta links op de weg rijdt. Voor fietsers die automatismen hebben die gebaseerd zijn op rechts georiŽnteerd verkeer bestaat er een grotere kans om inschattingsfouten te maken.

Auto huren

Rondrijden met een huurauto biedt je een stukje vrijheid. Daar staat tegenover dat je niet bang moet zijn om links te rijden, goed moet kunnen navigeren en niet zenuwachtig moet worden bij smalle straatjes of hoogteverschillen. Let bij het zoeken naar een huurauto op de verschillende voorwaarden die gehanteerd worden. De goedkoopste kan daardoor uiteindelijk een stuk duurder uitvallen dan de concurrenten. Tijdig vooruit een auto vanuit Nederland reserveren is vrijwel altijd (een stuk) goedkoper dan last minute boeken of ter plaatse een auto regelen.

Taxiís

De witte taxiís vind je op veel plekken op Malta en Gozo terug. Op de drukkeren plekken in steden en bij bezienswaardigheden vind je de taxiís op de aangegeven taxistandplaatsen. Hoewel de taxiís van meters voorzien zijn worden deze niet vaak gebruikt. Spreek daarom met de taxichauffeur vooraf een duidelijk prijs af. Houd hierbij in je achterhoofd dat een gemiddelde taxirit op Malta je ongeveer evenveel kost als in Nederland.

Veerboot

Om tussen Gozo en Malta te reizen kun je het beste de veerboot nemen die tussen Cirkewwa op Malta en Mgarr op Gozo vaart. Deze ro-ro veerboten varen 24 uur per dag. Overdag wordt een frequentie aangehouden van eens per drie kwartier, Ďs avonds en Ďs nachts ligt het aantal afvaarten een stuk lager. De overtocht duurt op deze manier in totaal zoín 20 tot 25 minuten. De veerdiensten worden verzorgd door Gozo Channel Line.

 

Malta...  land vol historie