Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / vakantie / vliegen naar Malta

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Vakantie in Malta: vliegen naar Malta

Vliegtickets naar Malta

Vanuit Amsterdam en Eindhoven kun je naar de enige internationale luchthaven van Malta vliegen: Malta International Airport. Lokale mensen duiden de luchthaven soms aan als Luqa Airport, waarmee er verwezen wordt naar de voormalige RAF basis die hier voorheen te vinden was. De IATA-code voor de luchthaven is MLA. De vluchten vanaf Amsterdam worden uitgevoerd door Air Malta. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt ook een aantal keren per week tussen Amsterdam en Malta. Vanaf Eindhoven is het prijsvechter Ryanair die naar Malta vliegt. KLM voert in samenwerking met Air Malta vluchten uit naar Malta. Ook kun je via partners als Air France via een overstap naar Malta vliegen.

 

BelgiŽ of Duitsland

Indien je geen geschikt vliegticket kunt vinden met vertrek vanuit Nederland of de ticketprijzen liggen te hoog dan kun je een kijkje over de grens nemen. Zowel vanaf Belgische vliegvelden als vanaf Duitse luchthavens is er vaak een redelijk aanbod van vliegtickets naar Malta. Voor sommige Nederlandse reizigers is vertrekken via Duitsland of BelgiŽ ook nog praktischer vanwege de ligging ten opzicht van hun woonplaats. Als je tijdens Nederlandse schoolvakanties vliegt (m.u.v. zomervakantie en Kerstvakantie) kan er extra voordeel te behalen zijn omdat het dan meestal geen vakantie is in onze buurlanden.

Let op!

Als je vliegtickets gaat zoeken let dan goed op wat er inbegrepen is in de ticketprijs. Luchtvaartmaatschappijen worden steeds handiger in het uitkleden van hun product waardoor je voor essentiŽle zaken bij moet gaan betalen. Zo is het gratis meenemen van ruimbagage niet meer vanzelfsprekend, moet er voor drinken steeds vaker betaald worden en rekenen steeds meer luchtvaartmaatschappijen boekingskosten en/of kosten voor het betalen van de vlucht. Als je de prijzen van vliegtickets vergelijkt moet je daarom ook alle extra kosten waar jij mee te maken krijgt meenemen in de vergelijking.

Reistijd

De totale vliegduur tussen Amsterdam Schiphol Airport en Malta International Airport bedraagt ongeveer drie uur of iets minder. Drukte in de lucht en weersomstandigheden kunnen de totale vluchttijd beÔnvloeden. In de regel is er weinig verschil tussen de heen- en terugvlucht. Vanaf de luchthaven van Brussel is het ongeveer een half uur korter vliegen.

 

Malta...  land vol historie