Sluiten

Bezienswaardigheden van Malta

De bezienswaardigheden in Malta bestaan vooral uit fraaie dorpjes, indrukwekkende kloven, vulkanische bergen en indrukwekkende grotten. Voor sommige bezienswaardigheden moet je de zee op, zoals bijvoorbeeld de dolfijnen die bij Malta leven of de grotten die ter hoogte van de zeespiegel ontstaan zijn door erosie.

Op deze pagina geven we een beknopt overzicht van de hoogtepunten in Malta. Waar uitgebreide informatie beschikbaar is verwijzen we door naar de betreffende pagina. In de Malta reisgidsen staat meer praktische informatie over de bezienswaardigheden op het eiland.

Bezienswaardigheden in Malta

Blue Lagoon

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is de absolute topattractie van Malta. Dagelijks vertrekken meerdere boottochten naar deze blauwe lagune bij het onbewoonde eiland Comino.

Lees verder
Malta folklore avond

Folklore avonden

Tijdens zogenaamde folklore avonden word je meegenomen in een levendige voorstelling over de geschiedenis en folklore van Malta.

Lees verder
Hagar Qim

Hagar Qim

De megalitische tempel van Hagar Qim en het archeologische park Mnajdra zijn twee van de oudste historische bezienswaardigheden op Malta.

Lees verder
Popeye Village

Popeye Village

Stap in de wereld van Popeye de Zeeman: Popeye Village is een attractiepark dat op de filmset van de Popeye film gebouwd is.

Lees verder
Tarxien

Tempels van Tarxien

Het tempelcomplex van Tarxien bestaat uit megalithische tempels die duizenden jaren geleden op Malta gebouwd zijn.

Lees verder
TIP

Malta bezienswaardigheden top 10

De site top10bezienswaardigheden.nl publiceert de beste bezienswaardigheden, attracties en hotspots van een groot aantal steden, eilanden, streken, provincies en landen wereldwijd. Ook voor Malta hebben ze een lijstje gemaakt. De top 10 bezienswaardigheden van Malta is een heuse aanrader om te zien wat je echt niet mag missen op de eilanden Malta en Gozo.

Azure Window (ingestort)

In het westen van het eiland Gozo, vlak bij het dorp San Lawrenz, kon je tot 8 maart 2017 een bijzonder natuurfenomeen bekijken: het Azure Window. Aan Dwejra Bay vond je deze natuurlijke brug, die ontstaan was omdat zee en wind een gat hadden geslepen in de hoge rots. Hierdoor was een metershoog raam ontstaan waar je doorheen kon kijken vanaf de rotsen ten zuiden van de Azure Window.

Op woensdag 8 maart sloeg het noodlot toe. Een storm zorgde ervoor dat de natuurlijke brug rond 09:40 uur in de ochtend bezweek en compleet instortte. Onder luid kabaal verdween de natuurlijke brug in zijn geheel in de zee, inclusief de rotsen aan de zijkanten waar de ligger op steunde. Malta verloor deze dag in één klap een populaire bezienswaardigheid.

Azure Window