Sluiten

Blue Lagoon en Comino

Blue Lagoon

De boottocht naar Comino en de Blue Lagoon is de meest geboekte excursie in Malta. Zowel vanaf het eiland Malta als vanaf Gozo varen er dagelijks meerdere boten naar het eiland Comino en naar de felblauwe Blue Lagoon. De meeste van deze excursies duren een hele dag. De lunch is bij sommige excursies inbegrepen, maar niet altijd. Kijk daarom goed bij het boeken van een excursie naar Comino en de Blue Lagoon wat er wel en niet inbegrepen is. Voor de transfer vanaf je hotel naar de haven van vertrek kan er een meerprijs berekend worden.

Comino

Het onregelmatig gevormde eiland Comino ligt tussen de bewoonde eilanden Gozo en Malta in. Officieel is Comino geen onbewoond eiland. Het aantal mensen dat er woont, is echter vrijwel verwaarloosbaar. Het aantal tijdelijk inwoners is groter door de toeristen die in het Comino Hotel verblijven. Comino wordt vooral bezocht door dagjesmensen die hier komen om te wandelen of de afgelegen baaitjes te bezoeken. Twee populaire baaitjes zijn Santa Marija Bay (openbaar) en San Niklaw Bay (exclusief voor gasten van het Comino Hotel). Hoogtepunt wordt echter gevormd door de Blue Lagoon.

Blue Lagoon

De turkooisblauwe lagune ten zuidwesten van het eiland Comino is dé toeristische attractie van het eiland. De Blue Lagoon is een begrip in Malta. Nergens op het eiland vind je zo’n grote plek met de prachtige turkooisblauwe weerspiegeling van het water als hier. Als je met de veerboot van Malta naar Gozo vaart zie je het al op redelijke afstand liggen. Dé manier om de Blauwe Lagune te bezoeken is per boot vanaf Malta of Gozo.

Er gaan vanaf diverse plekken bootjes richting dit betoverende plekje in Malta. In vrijwel alle gevallen gaat het om een dagtocht waarbij je een dag of een dagdeel naar de Blue Lagune vaart, waar de boot ter plaatse voor anker gaat. Je kunt dan urenlang genieten van het heerlijke water of lekker relaxen op de boot met een fantastisch uitzicht. In de maanden juli en augustus kan het er erg druk zijn.

Fotocredits:
Foto van Alehandra13 via Pixabay