Sluiten

Plaatsen op Malta en Gozo

Malta en Gozo zijn de twee bewoonde eilanden van het land Malta. Het eiland Malta is dichtbevolkt en op Gozo zie je dat de natuur meer ruimte gehouden heeft. Rondom hoofdstad Valletta is er een soort van grootstedelijk gebied ontstaan. Toeristenplaatsen zoals Sliema, St. Julians en St. Paul’s Bay lopen vrijwel naadloos in elkaar over. Aan de zuidkant en westelijke zijde zijn Marsa, Hamrun, Qormi en Tarxien vergroeid met de andere plaatsen.  Op Gozo zie je dergelijke samensmeltingen van plaatsen niet.

Op deze pagina vind je verwijzingen naar de informatie die we over de verschillende plaatsen op Malta en Gozo geschreven hebben.

Plaatsen op Malta

Bugibba en Qawra

Bugibba & Qawra

De badplaatsen Bugibba & Qawra behoren niet bepaald tot onze favoriete plekjes op Malta. We zijn er liever eerlijk over dan dat we een misleidend verhaal vertellen.

Lees verder
Delimara

Delimara

Delimara is een schiereiland dat ten oosten van het dorp Marsaxlokk ligt. Delimara is een rustiger deel van het eiland Malta.

Lees verder
Dingli

Dingli

Dingli is een rustig dorp dat aan de zuidkant van Malta ligt. Het plaatsje is vooral bekend vanwege de nabij gelegen kliffen, de Dingli Cliffs.

Lees verder
Ghajn Tuffieha Bay

Ghajn Tuffieha Bay

Genieten van een heerlijk strand? Dan is Ghajn Tuffieha Bay een goede optie. Het gouden strand van Ghajn Tuffieha Bay is een fantastische plek.

Lees verder
Radisson Blu Golden Sands

Golden Bay

Aan Golden Bay vind je een van de mooiste stranden van Malta. Voor strandliefhebbers is Golden Bay een van de beste opties op Malta.

Lees verder
Marsaskala

Marsaskala

Marsaskala is een toeristenplaats waarvan de baai en de daaraan gelegen promenade het centrale punt van het dorp vormen.

Lees verder
marsaxlokk

Marsaxlokk

Het schilderachtige vissersdorp Marsaxlokk is een van onze favoriete plekken op Malta. Vooral de wandeling over de promenade is een geweldige belevenis.

Lees verder
Mdina

Mdina

De historische stad Mdina is de mooiste plaats van heel Malta. De middeleeuwse binnenstad ademt nog helemaal de sfeer van vroeger uit.

Lees verder
Mellieha Bay

Mellieha Bay

Het aan een vrij groot zandstrand gelegen Mellieha Bay is een toeristenoord dat vooral bedoeld is voor mensen die voor een zonvakantie naar Malta komen.

Lees verder
Mosta

Mosta

De belangrijkste reden om het stadje Mosta te bezoeken? De schitterende St. Marije Assunta-kerk met z'n enorme koepel.

Lees verder
Naxxar

Naxxar

Om het dorpje Naxxar te bezoeken moet je het binnenland van Malta in gaan. Naxxar staat bekend om het schitterde paleis 'Palazzo Parisio'

Lees verder
Rabat

Rabat

Rabat is een van de leukere plaatsen op Malta. Wandel door de smalle steegjes om een glimp van het echte Malta op te vangen.

Lees verder
Sliema

Sliema

Sliema is een vrij drukke toeristenplaats. Highlights van Sliema zijn de lange wandelpromenade, het fraaie uitzicht en winkelcentrum The Point.

Lees verder
St. Julians

St. Julians

De populaire badplaats St. Julians is de levendigste plek op Malta. Hier vind je een grote concentratie aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Lees verder
St. Paul's Bay

St. Paul's Bay

St. Paul's Bay is vernoemd naar de gelijknamige baai waar het aan ligt. Van oorsprong is het een rustig vissersdorp, maar tegenwoordig heerst hier vooral het toerisme.

Lees verder
Tarxien

Tarxien

Het dorp Tarxien staat bekend om het Hal Saflieni hypogeum en de megalithische tempels van Tarxien. Deze historische bezienswaardigheden vormen de highlights van Tarxien.

Lees verder
Valletta

Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta en veruit de interessantste bestemming van het land. Ontdek de unieke sfeer en bewonder de bezienswaardigheden van Valletta.

Lees verder

Plaatsen op Gozo

Gozo is een eiland dat ten noorden van het eiland Malta ligt. Gozo is rustiger, authentieker en trekt over het algemeen een ander soort toeristen aan dan het drukkere eiland Malta. Wij hebben alle informatie over Gozo op één pagina verzameld. Daar lees je alles over Gozo, plaatsen zoals Rabat en Qala, de stranden van Gozo en wat je verder nog zou kunnen zien en doen tijdens je bezoek aan Gozo.

bekijk onze informatie over Gozo