Sluiten

Mellieha Bay

Mellieha Bay

Badplaats Mellieha Bay ligt in het noorden van het eiland Malta. Het behoort tot de gelukkige plaatsen die wel voorzien is van een zandstrand. Sterker nog, hier vind je een van de grootste zandstranden van Malta. Mellieha Bay ligt bij het dorp Mellieha. Reisgidsen bevelen Mellieha Bay aan als een kindvriendelijke vakantiebestemming, dus ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Let er wel goed op welke accommodatie je boekt als je een gezinsvakantie in Mellieha Bay boekt. Sommige hotels zijn inderdaad prima familiehotels, maar er zijn ook hotels die meer bekend staan als een party-hotel. Het is een kwestie van goed de beschrijvingen en vooral de reviews lezen.

Behalve het betrekkelijk kleine strand heeft Mellieha Bay weinig aan toeristen te bieden, tenzij je het als uitvalsbasis gebruikt om Malta, Comino en Gozo te ontdekken. Heb je geen huurauto ter beschikking en ben je ook niet van plan om met de bus Mellieha Bay af en toe te verlaten? Weet dan dat Mellieha Bay eigenlijk geen echt dorp is, maar een badplaats die vooral bestaat uit een strand en accommodaties, waar verder weinig te beleven valt. Vind je dat prima? Dan kun je in Mellieha Bay prima op vakantie.

Popeye Village

Op ongeveer anderhalve kilometer van Mellieha Bay ligt het dorp Popeye Village. Dit dorp is speciaal gebouwd om als filmset te dienen voor de film “Popeye” uit het jaar 1980. Tegenwoordig is het een attractieparkje dat vrij geliefd is onder mensen die met jongere kinderen op vakantie zijn.

Het dorp Mellieha

Als je de stevige klim naar boven maakt dan kom je na ongeveer twee kilometer wandelen uit in het centrum van het dorp Mellieha. Dit dorp toont een stuk authentieker dan Mellieha Bay. Het centrum is dan ook zeker fraaier, echter het stevige stuk omhoog zal zeker mensen met kinderwagens of buggy’s ervan weerhouden om dat te vaak te doen. De toegevoegde waarde van Mellieha is daarom erg beperkt, tenzij je een auto ter beschikking hebt of de taxi neemt.

melllieha