Sluiten

Popeye Village

Popeye Village

In het noordwesten van Malta ligt Popeye Village. Dit attractiepark is een van de uitjes die je met kinderen in Malta kunt doen als je eens iets anders wilt dan tijd doorbrengen op het strand of aan het zwembad. Andere opties zijn het Playmobil Funpark, het Esplora Science Center en het Malta Aquarium.

De naam Popeye Village verklapt al dat dit attractiepark eigenlijk een soort van dorp is. Dit dorpje is oorspronkelijk als filmset gebouwd voor de film “Popeye – the sailor with the hard punch” die in 1980 hier opgenomen is. Robin Williams speelde toen de hoofdrol van Popeye. Shelly Duval was in de film Olive Oyl, in het Nederlands beter bekend als Olijfje. Tegenwoordig is het als tekenfilmdorp gebouwde Sweet Haven Village een toeristische attractie waar vooral jonge kinderen zich prima kunnen vermaken. Tegen betaling kun je hier naar binnen om een kijkje te nemen in het dorpje.

Wat mag je verwachten?

Popeye Village

Nadat de film decennia geleden werd opgenomen, zou de set aanvankelijk weer worden afgebroken, maar inmiddels is het kleine filmdorp een hoogtepunt geworden voor veel vakantiegangers op Malta. Elk uur kunnen bezoekers een gratis boottocht maken om het dorp vanuit een nieuw perspectief te bekijken vanuit de kleine, pittoreske baai Anchor Bay. Het Popeye Village team begroet je bij de ingang en geeft korte shows om bezoekers te vermaken. Er wordt gedanst en gezongen, en wie wil kan zelfs meedoen met de kleine shows.

In de kleine hutjes zijn veel rekwisieten uit de film te bewonderen en wie wil kan zelfs de hele film bekijken. Popeye Village is een echte aanrader voor detailminnende filmfans, want de hele setting is gewoonweg prachtig. Na een uitgebreide verkenningstocht is er trouwens de mogelijkheid om te zwemmen in de turquoise baai en een beetje te zonnebaden. Popeye Village heeft ook ligstoelen bij Anchor Bay. Je bent van harte welkom om een paar uur op de ligbedden te genieten van de warme Maltese zon en de turkooisblauwe zee in de baai. Wil je de onderwaterwereld van Malta ontdekken? Er worden hier zelfs duikexcursies aangeboden.

Bezoekinfo

Popeye Village ligt op anderhalve kilometer van Mellieha Bay. Vanuit Sliema en St. Julians is het een klein half uurtjes rijden naar Popeye Village. Het dorp is iedere dag geopend vanaf 10:00 uur ’s morgens. Tijdens de zomer (juli, augustus en september) sluit het weer om 18:00 uur. In het voor- en najaar gaat de poort om 17:30 uur dicht en in de winter al om 16:30 uur. Popeye Village is alle dagen van de week geopend. Er is een grindparkeerplaats met voldoende parkeergelegenheid die rolstoeltoegankelijk is.

Vergane glorie?

Vergane glorie?

Wij bezochten Popeye Village een aantal jaar geleden met onze toen 6- en 10-jarige dochters. Dat zou toch het publiek moeten zijn waar Popeye Village zich op richt. De meiden waren niet wildenthousiast toen ze in het attractiepark rondliepen. Eerlijker kunnen we het niet brengen. Als je naar de reviews van Popeye Village op TripAdvisor en Google reviews kijkt, dan is een deel van de bezoekers het met ons eens dat Popeye Village niet geweldig is en dat er een beetje sprake is van vergane glorie. Er zijn echter ook tak van toeristen die er wel een geweldige tijd hebben gehad.

Dit is wat we na ons bezoek onder andere te melden hadden:

“Na de eerste kennismaking lopen we het dorp in. Leuk om te zien waar de film Popeye opgenomen is, maar verder stelt het echt weinig voor. De eerste huisjes die je ziet zitten nog strak in de verf. Als je echter doorloopt dan zie je hoe het verval hier toegeslagen heeft. In de huisjes kun je zilver kopen, kinderen kunnen hun armen laten schminken en tegen betaling kun je op de foto met kostuums uit de film. Te zielig voor woorden is de speelgoedfabriek, wat meer lijkt op een mislukte Eftelingattractie dan dat het ook maar iets te maken heeft met Popeye of Malta. Leuk detail is dat de deuren waar je doorheen moet net zo smerig zijn om vast te pakken als dat de tafel in het restaurant is. Die lijn hebben ze in ieder geval goed doorgetrokken.”

Doe ermee wat je wilt.