Sluiten

Vliegen naar Malta

Vliegen naar Malta

Vanuit Amsterdam en Eindhoven kun je naar de enige internationale luchthaven van Malta vliegen: Malta International Airport. Lokale mensen duiden de luchthaven soms aan als Luqa Airport, waarmee er verwezen wordt naar de voormalige RAF basis die hier voorheen te vinden was. De IATA-code voor de luchthaven is MLA. De vluchten vanaf Amsterdam worden door de nieuwe luchtvaartmaatschappij KM Malta Airlines uitgevoerd. Deze airline is de opvolger van Air Malta. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt ook een aantal keren per week tussen Amsterdam en Malta. Vanaf Eindhoven is het prijsvechter Ryanair die naar Malta vliegt.

Vliegen vanaf België of Duitsland

Indien je geen geschikt vliegticket kunt vinden met vertrek vanuit Nederland of de ticketprijzen liggen te hoog dan kun je een kijkje over de grens nemen. Zowel vanaf Belgische vliegvelden als vanaf Duitse luchthavens is er vaak een redelijk aanbod van vliegtickets naar Malta. Voor sommige Nederlandse reizigers is vertrekken via Duitsland of België ook nog praktischer vanwege de ligging ten opzicht van hun woonplaats. Met name Düsseldorf Airport is vanwege de gunstige ligging een geliefde vertrekluchthaven.

Als je tijdens Nederlandse schoolvakanties vliegt (m.u.v. zomervakantie en Kerstvakantie) kan er extra voordeel te behalen zijn, omdat het dan meestal geen vakantie is in onze buurlanden.

Let op tijdens het zoeken van vliegtickets

Als je vliegtickets naar Malta gaat zoeken let dan goed op wat er inbegrepen is in de ticketprijs. Luchtvaartmaatschappijen worden steeds handiger in het uitkleden van hun product waardoor je voor essentiële zaken bij moet gaan betalen. Zo is het gratis meenemen van ruimbagage niet meer vanzelfsprekend, moet er voor drinken steeds vaker betaald worden en rekenen steeds meer luchtvaartmaatschappijen boekingskosten en/of kosten voor het betalen van de vlucht. Als je de prijzen van vliegtickets vergelijkt moet je daarom ook alle extra kosten waar jij mee te maken krijgt meenemen in de vergelijking.

Reistijd

De totale vliegduur tussen Amsterdam Schiphol Airport en Malta International Airport bedraagt ongeveer drie uur of iets minder. Drukte in de lucht en weersomstandigheden kunnen de totale vluchttijd beïnvloeden. In de regel is er weinig verschil tussen de heen- en terugvlucht. Vanaf de luchthaven van Brussel is het ongeveer een half uur korter vliegen.