Sluiten

Winkelen in Malta

Malta staat niet bekend als een winkelparadijs. De mogelijkheden om te shoppen zijn flink toegenomen door de komst van shopping malls zoals The Point in Sliema en Baystreet in St. Julians. In Valletta is Republic Street dé winkelstraat van de stad. Hier vind je een leuke mix van filialen van grote ketens zoals Zara en lokale winkels die hier nog steeds bestaansrecht hebben.

Het prijsniveau op Malta wijkt niet veel af van wat je in Nederland voor dezelfde spullen betaalt. Soms is het op Malta iets goedkoper, soms is het wat duurder. Dankzij een milder belastingklimaat voor accijnsgoederen zijn producten als sterke alcoholische dranken en sigaretten nog steeds iets goedkoper op Malta dan wat je in Nederland betaalt.

Souvenirs

Winkelen

Als je een leuk aandenken aan Malta mee wilt nemen dan is er volop keuze aan lokale producten. De prijs die je ervoor betaalt en de kwaliteit die je krijgt hangt vooral af van waar je het koopt. Sommige spullen zoals het beroemde glaswerk van Malta kun je direct bij de glasblazerij kopen, zoals in Ta’Qali Crafts Village bij San Lawrenz. Bij de Main Gate van het historische plaatsje Mdina zijn twee winkels die de moeite waard zijn: een winkel waar het prachtige glaswerk uit Mdina aangeboden wordt en een souvenirwinkel waar je onder andere ook de prachtige deurkloppers kunt vinden die je vooral in Mdina op de deuren aantreft.

Andere populaire souvenirs zijn miniaturen van ridders, zilverwerk, kantwerk en miniaturen van de typische Malteser vissersbootjes. Liefhebbers van lekkernijen kunnen ook uit een ruim aanbod van lokale specialiteiten kiezen. Nougat, honing, lokale wijnen, lokale likeuren en producten bereid met lokale geitenkaas zijn de culinaire toppers van Malta. Deze lekkernijen worden op heel Malta aangeboden. Vooral de markten zijn een goede plek om de delicatessen van Malta in te kopen. Ook op de onderste verdieping van winkelcentrum Baystreet in St. Julians kun je prima winkelen voor dit soort producten.

Markten

markt van Marsaxlokk

Malta kent diverse markten, waarvan sommige permanent zijn en sommige eens per week gehouden worden. Voor toeristen de meest interessante zijn de permanente markt van Marsaxlokk (op de kade aan het water) en de zondagsmarkt van Valletta. Als je de markt op Marsaxlokk op zondag bezoekt dan treft je behalve alle op toeristen gerichte artikelen ook verse producten zoals vis en groente aan. De zondagsmarkt wordt daarom ook door locals goed bezocht.

Afdingen

Het onderhandelen over de prijs is in normale winkels en supermarkten net als in Nederland niet gebruikelijk. In de echte toeristenwinkeltjes en op markten kun je wel proberen korting te bedingen. Zeker als je bereid ben om wat meer in te kopen is de kans van slagen hierop wat groter.

winkelen