Sluiten

Het schiereiland Delimara

Delimara

Het schiereiland Delimara ligt ten oosten van het schilderachtige vissersdorp Marsaxlokk. Je bereikt het puntje van het schiereiland via een zeer hobbelige weg. Houd er rekening mee dat de weg op sommige plekken wat smaller is, waardoor auto’s elkaar lastig kunnen passeren. Onderweg naar Delimara heb je aan je linkerzijde af en toe prachtige uitzichten op Marsaxlokk, Birzebbuga en de containerhaven Malta Freeport. Onderweg passeer je ook de energiecentrale met de hoge schoorsteen die het uitzicht vanaf Marsaxlokk enigszins verpest.

Het mooiste uitzicht heb je vlak voordat je bij Fort Delimara aankomt. Je kunt je auto daar bij de kruising eventjes parkeren voor een fotomoment. Ook kun je linksaf slaan om de auto bij Il-Qala T-Tawwalija Slug’s Pool te parkeren. Hier kun je meteen een duik in de zee nemen als je dat wilt. Het bijbehorende restaurant/bar heeft haar deuren al jaren geleden gesloten. Ook is er geen zandstrand aanwezig.

Iets noordelijker bevindt zich Peter’s Pool. Omdat het weggetje daar naartoe zo slecht is (keien en rotsen) hebben we onze huurauto niet in gevaar gebracht door hier een kijkje te nemen. Over Peter’s Pool kunnen we daarom niets vertellen.

Wel of niet bezoeken?

Wij hebben het schiereiland Delimara vanuit nieuwsgierigheid bezocht. Wat is er te vinden en is het de moeite waard voor anderen om er een kijkje te gaan nemen? Op basis van de combinatie van de zeer beroerde weg er naartoe en wat je dan te zien krijgt zouden wij “nee” zeggen. Er zijn mooie plekjes te zien op Malta.