Sluiten

Reisgidsen over Malta

De meeste informatie haal je tegenwoordig van internet. Zo ook reisinformatie en tips over Malta. Hoewel informatie op internet over het algemeen snel, uitgebreid en vaak ook actueel is, is de betrouwbaarheid van sommige informatie niet altijd even zeker. We zouden daarom eigenlijk iedereen die op reis gaat naar Malta en meer wil weten over het eiland aan willen raden om minimaal ook één goede reisgids aan te schaffen. Al is het alleen maar om ter plaatse altijd basisinformatie voorhanden te hebben. Ook kun je als je onderweg iets tegenkomt snel even opzoeken wat het is en op basis daarvan besluiten of je iets wel of niet bezoekt.

Formaat

Omdat een reisgids juist handig moet zijn voor onderweg is het formaat van belang. Soms vind je prachtige boekwerken met wat meer uitgebreide informatie en illustraties, echt handig zijn die dikke pillen onderweg niet. Makkelijk is het als een reisgids eenvoudig mee kan in een handtas, cameratas of eventueel in een broekzak.

Waar je verder op moet letten bij de aanschaf van een reisgids is de leesbaarheid, hoe actueel de gids is en persoonlijk vinden we het altijd erg prettig als er goede plattegronden en kaarten in staan. Handig van de ANWB reisgids van Malta is dat er achterin een duidelijke wegenkaart van Malta te vinden is.

ANWB reisgids Malta

Onze favoriete Malta reisgids

Onze favoriete reisgids voor Malta is ‘ANWB Extra Malta‘ (EAN 9789018049447). Deze compacte reisgids biedt vrijwel alle basisinformatie die je nodig hebt als je naar Malta reist. Handig zijn de routes die achterin het boekje staan. Stap voor stap wordt beschreven wat je tijdens deze routes te zien krijgt. De plaatsinformatie werkt op alfabetische volgorde, wat handig werkt als je snel wat op moet zoeken.

Uiteraard ontbreekt ook in de Malta-editie van de ANWB Extra-serie de grote kaart achterin niet. Op het gebied van landkaarten in een reisgids biedt de ANWB echt veruit de beste kaarten. Ze zijn overzichtelijk, handig in gebruik en bevatten de beste bezienswaardigheden van Malta.

bekijk alle reisgidsen over Malta