Sluiten

Winterzonvakantie op Kos?

Malta staat niet bekend als een echte winterzonbestemming. Daarvoor is het weer gedurende het winterzonseizoen (november t/m april) niet stabiel genoeg. Als je geluk hebt, kun je in november een geweldige week op Malta hebben waarbij de zon uitbundig schijnt en de temperatuur tussen een aangename 20 tot 25 graden ligt. Minimaal even groot is echter de kans dat je een week treft waarbij grijs, regenachtig en winderig weer overheerst.

De overgang naar minder stabiel weer zet meestal in oktober al in. Gedurende die maand overheerst het aantal aangename dagen nog. Vooral begin oktober kan de thermometer nog regelmatig tot ruim boven de 25 graden uitkomen. De zeewatertemperatuur is met ongeveer 23-24 graden ook nog zeer aangenaam te noemen. Vanaf november zie je de temperatuur van het zeewater ook vrij snel dalen, waarbij het in de winter rond de 15-16 graden ligt.

Winterzon

Te koel

December is voelbaar koeler met vaak redelijk wat wind, waardoor het aantal dagen dat het aangenaam is aan het zwembad of strand nihil is. Dit weerbeeld houdt aan tot maart/april als de eerste aangename dagen zich weer aankondigen. Gemiddeld genomen zijn zowel maart als april nog te koud om een zonvakantie te boeken. Als serieuze winterzonbestemming is Malta daarom eigenlijk bijna niet geschikt.

Als het je bedoeling is om te overwinteren, dus het echte winterse weer ontlopen, dan zou Malta wel een optie kunnen zijn. Middagtemperaturen van gemiddeld 15 graden is nog altijd een stuk beter dan de pakweg 5 tot 8 graden waar je gemiddeld in Nederland op mag rekenen hartje winter.

Uitgebreide winterzoninformatie voor Malta

De website winterzon.net is gespecialiseerd op het gebied van winterzon informatie voor vakantiebestemmingen. Ook voor Malta is er duidelijke winterzoninfo per maand te bekijken: winterzon op Malta.