Sluiten

Vakantie in Malta

Vakantie in Malta

Het toerisme geldt voor Malta als de belangrijkste bron van inkomsten. Vooral als je het eiland Malta bezoekt ontkom je niet aan het feit dat er tussen de lokale bevolking redelijk wat toeristen het eiland tijdelijk bevolken. Malta is al gedurende decennia populair onder de Britse bevolking als vakantiebestemming. Dat heeft het land vooral te danken aan het feit dat het een jarenlange kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk is geweest. Naast Britten komen er inmiddels ook heel wat toeristen uit andere landen. Het merendeel van de bezoekers is afkomstig uit (West-)Europa.

Het mediterrane klimaat is de belangrijkste reden om een vakantie naar Malta te boeken. Ruim de helft van alle vakanties die naar Malta geboekt worden zijn zonvakanties, waarbij het vertoeven aan zee en/of zwembad de belangrijkste activiteit is tijdens de vakantie. Cultuurvakanties en sportieve vakanties staan op de tweede en derde plek als het gaat om Malta. Op het gebied van cultuur zijn het vooral de megalithische tempels op Gozo en Malta die toeristen naar het land lokt. Wat betreft sportieve vakanties zijn het met name wandelaars, duikers en rotsklimmers die in Malta een goede bestemming zien.

Toeristische plaatsen

De meeste toeristen verblijven in Sliema of St. Julians. Deze twee nabij Valletta gelegen plaatsen vormen het hart van het toerisme op Malta. Je ziet het aan het winkelaanbod en het straatbeeld dat het vooral toeristen zijn die hier verblijven. Over het algemeen zitten in St. Julians wat meer jongeren en gasten van het Europese vasteland zoals Nederlanders, Belgen, Scandinaviërs en Fransen. Sliema wordt hoofdzakelijk door Britten bevolkt. Andere populaire toeristenplaatsen op het eiland Malta zijn Bugibba, Qawra, Mellieha Bay, St. Paul’s Bay en Marsaskala.

Pakketreizen naar Malta

Het aanbod van pakketreizen naar Malta is redelijk groot. Per reisaanbieder is het aanbod soms wel zeer verschillend. Zo bieden sommige reisorganisaties bijna alleen de luxe vijfsterrenhotels aan, terwijl een ander bedrijf zich vooral richt op het middensegment. Reisorganisaties die een redelijk tot groot aanbod hebben van vakanties naar Malta zijn TUI en Sunweb.

Een inmiddels wat grotere aanbieder van meer authentieke en kleinschalige accommodaties op Malta en Gozo is Eliza was here. Ideaal voor wie niet tussen de massa wil verblijven.

vakantie

Zelf regelen

Een reis boeken via een reisorganisatie hoeft niet per definitie goedkoper te zijn dan wanneer je zelf de verschillende onderdelen (vlucht, accommodatie, transport/huurauto) regelt. Zeker in deze tijd waarin vliegtickets en hotelkamers soms tegen zeer aantrekkelijke prijzen online aangeboden worden kan het de moeite zijn om zelf via internet te reserveren. Houd er dan rekening mee dat de garanties die je hebt minder kunnen zijn, bijvoorbeeld als je een vakantiewoning rechtstreeks bij een eigenaar boekt en (deels) vooruit betaalt.

Bij hotelboekingssites zoals booking.com gelden vaak aantrekkelijke voorwaarden voor annuleren en betalen. Let er wel op dat voor verschillende tarieven vaak verschillende voorwaarden gehanteerd worden. Voor de allergoedkoopste hotelkamers geldt vaak dat je vooraf de volledige reissom moet betalen en dat restitutie bij annulering niet mogelijk is.

vakantie